Nieuws

NUC Nieuwsbrief november 2012

Een vliegende start van het college jaar!

De NUC is het collegejaar met een vliegende start begonnen met de Conferentie Kies Positie op 29 oktober ! Het event was een groot succes, ondanks het slechte weer was er een goede opkomst en een warme sfeer. Op zaterdag 10 november is tevens het NUC Mentorproject knallend van start gegaan : 60 leerlingen en 25 mentoren gaan op een reis om het maximale uit zichzelf te halen en optimaal te scoren voor de Cito-toets.

De NUC blijft jou ondersteunen om je positie op de arbeidsmarkt en in het onderwijs te versterken met een aantal interessante events met nieuwe partners. Zo organiseren we op 22 november een dialoog met de dr. Frank Tuitt van de University of Denver en slaan we de handen in één met met werving- en selectiebureau Young Global People. Op 30 november organiseert YGP een Legal Bootcamp voor rechten studenten en een gezellige borrel. NUC-leden kunnen op de gastenlijst! Check deze nieuwsbrief voor meer info en meld je aan voor onze nieuwe activiteiten!

Interesse om actief lid te worden? Check dan onze vacatures!

Dialoog met dr. Frank Tuitt: Access and excellence from a students’ perspective
NUC organiseert i.s.m. met ECHO en de VU een bijzondere dialoog tussen studenten en dr. Frank Tuitt. Hij behaalde zijn doctoraal aan de Harvard Graduate School of Education en is nu vice-rector “Inclusive Excellence” aan de University of Denver. We zullen in dialoog gaan over onderwijs, excellentie en diversiteit met deze expert met Caribische wortels uit de Verenigde Staten. Hoe zorg jij ervoor dat je succes vol kan zijn in het hoger onderwijs en hoe kan jij andere jongeren empoweren om het hoger onderwijs te bereiken?

Discussieer mee op donderdag 22 november!

NUC en YGP slaan de handen in één!

Young Global People is een sterke speler met een groot netwerk en expertise in de werving en selectie van multicultureel talent dat in de vijver van de NUC kan vissen.
We zullen gezamenlijk workshops, trainingen borrels en meer organiseren om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken, verder houden we je op de hoogte van interessante vacatures. Op 30 november vindt er een Legal Bootcamp plaats voor rechten studenten én een gezellig netwerkborrel ‘the Other Drink’ (gastenlijst voor NUC-leden).

Lees verder

NUC Mentorproject ‘Toen + Nu = Later’ is begonnen!
Zaterdag 10 november was het eindelijk zover! Na weken van voorbereiding waarin de mentoren intensieve trainingen kregen van o.a. Andrew Mohammed en dr. Lez uit London is het NUC mentorproject ‘Toen + Nu = Later’ 2012 – 2013 van start gegaan. 60 Basisscholieren van groep 7 en 8 uit Amsterdam Zuidoost en 25 mentoren van verschillende opleidingen gaan samen op een reis om het beste uit zichzelf te halen en optimaal te scoren voor de Cito-toets.

Lees verder

Foto’s en verslag NUC Conferentie Kies Positie!
Ondanks het koude en regenachtige weer op heeft de NUC Conferentie Kies Positie! maandagavond 29 oktober voor een volle zaal vol warmte en inspiratie gezorgd. Het aantal hoogopgeleiden is de afgelopen jaren gestaag toegenomen terwijl het aantal arbeidsplaatsen sinds het uitbreken van de financiële crisis is afgenomen. De centrale vraag tijdens de conferentie was dan ook: hoe kunnen we onze arbeidsmarktpositie als hoogopgeleide studenten en starters versterken?

Lees verder

The World Congress on Access to Higher Education’ in Montreal, Canada
In October 2012 our partner EAN will organize ‘the World Congress on Access to Higher Education’ in Montreal, Canada. The World Congress Series aims to spark a new global movement to open up opportunities in post-secondary education for all people, especially those experiencing disadvantage. You have a chance to participate in this congress and receive a small research scholarship of $ 1000,- and the costs of their travel and accommodation to attend the Montreal Congress in October 2013!

NUC Nieuwsbrief oktober 2012: NUC is terug van weggeweest!

In het collegejaar 2011 – 2012 hebben we met activiteiten als het NUC mentorproject en Ambition for Success meer dan 600 studenten en young professional weten te inspireren. Dit collegejaar zijn we van plan de lijn door te trekken te beginnen met een openingsactiviteit 29 oktober 2012, houd deze avond dus vrij! Lees deze nieuwsbrief voor de laatste ontwikkelingen, acties van onze partners en interessante opkomende activiteiten. Lees verder